Σχετικά

Ιστολόγιο που λειτουργεί παράλληλα με:
www.brodimas.gr
www.didyma.brodimas.gr
Το κείμενο στην προμετωπίδα είναι από την εκκλησιαστική απογραφή των Ενετών (1696)
Επικοινωνία:
villadidimo@gmail.com
Γιώργος Νικ. Μπροδήμας

Αρχείο Αρθρων

Οικολογική Εναλλακτική Παρέμβαση Ερμιονίδας

Τοπικά

Δημοτικές Παρατάξεις

Αργολίδα

Μια απάντηση στον χημικό από την Ερμιόνη

dagresΧημικός από την Ερμιόνη ισχυρίζεται ότι «δεν επηρεάζεται η υγεία των ανθρώπων που υδρεύονται με νερό που ρέει σε πεπαλαιωμένους σωλήνες αμιάντου».

Τον συγχαίρουμε για την προσπάθεια που καταβάλει να ανατρέψει ιατρικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε πανεπιστημιακές Σχολές Ιατρικής των ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑ, ΣΟΥΗΔΙΑΣ και δείχνουν ότι ο αμίαντος, όταν λαμβάνεται με πόσιμο νερό μπορεί να προσβάλει τα όργανα του πεπτικού συστήματος και να προκαλέσει ΚΑΡΚΙΝΟ στο ήπαρ το πάγκρεας και τους νεφρούς.

Ο κίνδυνος αυτός, σύμφωνα με τις μελέτες των ξένων πανεπιστημίων, αυξάνεται κατά την διάβρωση και τη φθορά πεπαλαιωμένων σωλήνων αμιάντου ύδρευσης, λόγω απελευθέρωσης  του αμιάντου.

Αντίθετη όμως άποψη διατύπωσε, ως μη όφειλε, ο χημικός από την Ερμιόνη και αντικρούει τις επιστημονικές ιατρικές διαπιστώσεις των ξένων Πανεπιστημίων αντιπαραθέτοντας δικά του εμπεριστατωμένα ιστορικά διαχρονικά ιατρικά αποτελέσματα όπως: «τα παγούρια των αγωνιστών του 1821 ήταν από μόλυβδο και έπιναν νερό χωρίς να ασθενούν».

Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε πόσους θα πείσει με την ιατρική του αυτή μελέτη ο χημικός από την Ερμιόνη. Ανεξάρτητα, όμως, από το πόσο θα εκτιμηθεί η ιατρική έρευνα του Χημικού από Ερμιόνη, εμείς πιστεύουμε ότι η έρευνα αυτή ήταν ιστορικά διδακτική αφού… πληροφορηθήκαμε αυτό που δεν γνωρίζαμε πως …«τα παγούρια των αγωνιστών του 1821, ήταν από μόλυβδο».

Αναμένουμε την επόμενη ιατρική έρευνα του Χημικού από Ερμιόνη, για να μάθουμε τα παγούρια των στρατιωτών του Μεγάλου Αλέξανδρου από τι μέταλλο ήταν.

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>