Σχετικά

Ιστολόγιο που λειτουργεί παράλληλα με:
www.brodimas.gr
www.didyma.brodimas.gr
Το κείμενο στην προμετωπίδα είναι από την εκκλησιαστική απογραφή των Ενετών (1696)
Επικοινωνία:
villadidimo@gmail.com
Γιώργος Νικ. Μπροδήμας

Αρχείο Αρθρων

Οικολογική Εναλλακτική Παρέμβαση Ερμιονίδας

Τοπικά

Δημοτικές Παρατάξεις

Αργολίδα

Η πρόταση Παύλου Δαγρέ


question-markΔηλώνω ξεκάθαρα ότι θα συμμετάσχω στην υλοποίησή της με όσα στοιχεία διαθέτω, κυρίως για την περιοχή του Σαλαντιού και όχι μόνο.

Στο Σαλάντι όπου  έχουν συμβεί τα μύρια – όσα, όπου σήμερα κάποιοι αυθαιρετούχοι  ‘κύριοι’ διώχνουν κόσμο από τις ‘παραλίες τους’ και προσπαθούν να σβήσουν την ιστορία του ‘φυτεύοντας’ την δική τους!

Και νομίζω ότι και όλοι όσοι κατά καιρούς έχουν εκφρασθεί με κείμενα και έχουν κάνει προσπάθειες για τέτοια θέματα θα πρέπει να κάνουν το ίδιο.

Αρκεί όμως η κατεδάφιση όσων προβλέπει ο Νόμος;

Για μένα ΟΧΙ.

Πρέπει, προκειμένου να επιβιώσουμε, να ξεκαθαρίσουμε και την κατάσταση  που τα γέννησε,  τα πρόσωπα που δημιούργησαν αυτές τις αυθαιρεσίες.

Κατάσταση τις συνέπειες της οποίας σήμερα τις έχει αναλύσει ο Β. Γκάτσος. Οικονομικές και όχι μόνο.

Μηχανικοί, κατασκευαστές, πολεοδόμοι  κ.α. αργυρώνητοι ήταν αυτοί που υπηρέτησαν αυτές τις καταστάσεις ξεπουλώντας τον Τόπο.

Γιατί αν δει κανείς την σύνθεση του Δ.Σ. θα διαπιστώσει ότι τέτοιες καταστάσεις εκφράζονται, με πρόσωπα, και με την ψήφο μας, εκεί.

Αν επί πλέον δει κανένας και τις υποψηφιότητες θα διαπιστώσει ότι άτομα με σοβαρές ενοχές σε αυτά τα θέμα, ακόμη και καταδικασμένα τελεσίδικα,  να ήταν στα τελευταία ψηφοδέλτια.

Όλα αυτά, πέρα από αυτά που γράφει ο Π. Δαγρές, πρέπει να ξεκαθαρίσουν.

Είναι τα μόνα;

Προφανώς ΟΧΙ.

Για παράδειγμα έχουμε τα ονομαζόμενα μεγάλα έργα. Αλλά εδώ εννοούν μόνο την αποχέτευση Κρανιδίου κλπ.

Και η παράκαμψη Διδύμου ρε παιδιά;

Οι τότε ‘ηγέτες’ μας είχαν από την μια μεριά να φέρουν τον ανάβαλο στον Τόπο μας και να τον συνδέσουν με το Ναύπλιο με νέο δρόμο και από την άλλη να προσφέρουν στους ξενοδόχους 3 (τρια) λεπτά μείωση του χρόνου διαδρομής Ερμιονίδα – Αεροδρόμιο!

Και επέλεξαν την δεύτερη λύση!

Ωραία τα γράφεις Βασίλη σχετικά με την πρωτογενή ανάπτυξη αλλά με τέτοιους ‘ηγέτες’ που παίζουν ρόλο ακόμη και σήμερα θα δούμε άσπρη μέρα;

Αλλά θα επανέλθω.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>