Σχετικά

Ιστολόγιο που λειτουργεί παράλληλα με:
www.brodimas.gr
www.didyma.brodimas.gr
Το κείμενο στην προμετωπίδα είναι από την εκκλησιαστική απογραφή των Ενετών (1696)
Επικοινωνία:
villadidimo@gmail.com
Γιώργος Νικ. Μπροδήμας

Αρχείο Αρθρων

Οικολογική Εναλλακτική Παρέμβαση Ερμιονίδας

Τοπικά

Δημοτικές Παρατάξεις

Αργολίδα

Γερμανική Λογική

Πολλές μεγάλες εταιρείες δεν κατασκευάζουν από μόνες τους όλα τα τμήματα/εξαρτήματα των προϊόντων τους.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι η εταιρεία Α που κατασκευάζει αυτοκίνητα, δεν κατασκευάζει η ίδια τα φίλτρα που τοποθετεί σε αυτά αλλά τα προμηθεύεται από την εταιρεία Β με την οποία έχει συνάψει συμφωνία για το κόστος, τις προδιαγραφές κ.α.

Αν τώρα κάποια στιγμή η εταιρεία Β παραδώσει μια παρτίδα με προβληματικά φίλτρα η εταιρεία Α δεν ‘αρπάζει το δίκανο’, δεν αρχίζει τα είσαι απατεώνας, με κορόϊδεψες, θα σου κάνω μήνυση, θα σε γδάρω, θα σε ψήσω, …

Όχι!

Πάει στην εταιρεία Β και της λέει θέλω να μου εξηγήσεις γιατί έγινε αυτό.

Αν πάρει ικανοποιητική απάντηση τότε αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία Β είναι σοβαρή εταιρεία, ότι γνωρίζει πολύ καλά την διαδικασία κατασκευής φίλτρων και ότι  αφού βρήκε το πρόβλημα μπορεί όχι μόνο να το διορθώσει αλλά μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα ξαναγίνει.

Και συνεχίζει την συνεργασία.

Αν όμως η εταιρεία Β δεν μπορεί ή δεν θέλει να βρει τι έφταιξε αυτό σημαίνει ότι δεν γνωρίζει όσο χρειάζεται ούτε την διαδικασία κατασκευής φίλτρων ούτε τους κανόνες συνεργασίας, σημαίνει ότι η πιθανότητα να παραδώσει και άλλη παρτίδα προβληματικών φίλτρων είναι μεγάλη και τότε η εταιρεία Α  διακόπτει την συνεργασία μαζί της.

Στον Δήμο μας προέκυψε ένα θέμα, κάτι όχι απλά δεν πήγε καλά, πήγε ας μην γράψω πως.

Τα όσα γράφτηκαν από έχοντες θέσεις ευθύνης στον Δήμο, που ασκούν Διοίκηση, ασκούν εξουσία, χειρίζονται θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με μεγάλο κομμάτι της ζωή μας, περίμενα να είναι αντίδραση με την λογική που ανέφερα.

Πολύ απλά να μας πουν τι έφταιξε και τι θα κάνουν να μην ξαναγίνει.

Και όχι να μας λένε ποιος είναι ο Λάμπρου, τι έκανε ο Λάμπρου, …

Αυτά τους τα χαρίζω, όλα, τους δίνω και άλλα τόσα δώρο.

Γιατί ο Λάμπρου δεν ασκεί εξουσία, θα τους το χαρίσω και αυτό, ο Λάμπρου δουλεύει για το εαυτό του και την Παράταξή του.

Το θέμα όμως είναι τι κάνουν αυτοί που διαχειρίζονται δικά μας χρήματα και από τις ενέργειες και τις αποφάσεις τους εξαρτάται μεγάλο μέρος της ζωής ημών των Δημοτών.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>