Σχετικά

Ιστολόγιο που λειτουργεί παράλληλα με:
www.brodimas.gr
Το κείμενο στην προμετωπίδα είναι από την εκκλησιαστική απογραφή των Ενετών (1696)
Επικοινωνία:
villadidimo@gmail.com
Γιώργος Νικ. Μπροδήμας

Αρχείο Αρθρων

Οικολογική Εναλλακτική Παρέμβαση Ερμιονίδας

Τοπικά

Δημοτικές Παρατάξεις

Αργολίδα

Κατακαημένα Δίδυμα!

Για να καταλάβει ο αναγνώστης τι θέλω να πω με αυτό το σχόλιο πρέπει να διαβάσει προσεκτικά ένα παλιότερο σχόλιο του 2011 που έχει τίτλο

Δεματοποιητής: Περί των ‘Ιστορικών’ Ευθυνών.

καθώς και το σχόλιο στο οποίο απαντά.

Αυτές τις μέρες, μέρες που συντελείται ένα μεγάλο μέρος του συνολικού περιβαλλοντικού  εγκλήματος στον Σταυρό, μέρες που θα έπρεπε να είμαστε ενωμένοι, μέρες που θα έπρεπε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε την ‘πολιτική’ των ‘Καλλικρατικών  Κατακτητών’,  συνολικά για το χωριό μας αλλά και ειδικά για την χωματερή, οι τοπικές  ‘πολιτικές ηγεσίας’, τα ‘λεβεντόπαιδα’ του Διδύμου (με εισαγωγικά) ,  ‘χτυπιούνται’ μεταξύ τους.

Αντί να ‘χτυπιούνται’ με τους ‘κατακτητές’, που συνεχίζουν τα ίδια και σήμερα, άλλοι χωρίς αλλαγές και άλλοι ως ‘κληρονόμοι’ του ‘απώτερου δικαιοπάροχου’, δηλαδή της συφοράς του Τόπου μας.

Και αν κάποιοι ενοχλούνται από τον χαρακτηρισμό ‘Καλλικρατικών Κατακτητών’ ας μου το πουν να πιάσουμε το θέμα από την αρχή και στο σύνολο, τα αρμόδια όργανα, τις αρμοδιότητες, τις αποφάσεις και τα πρόσωπα, τα ‘έργα και τις ημέρες’, να δούμε συνολικά αλλά και ειδικά πως επελέγη ο Σταυρός, πως αποφασίστηκε η εγκατάσταση του δεματοποιητή, πως τα σκουπίδια έμαθαν τον δρόμο και πήγαιναν εκεί μόνα τους και πως από την μεταφορά στην Σουηδία ή την … Χονολουλού φτάσαμε στο επί τόπου κουκούλωμα.

Και ΟΛΑ πάντα με την σύμφωνη γνώμη των τοπικών ‘ηγεσιών’, με ‘την άδεια της Αστυνομίας κυρά γειτόνισσα’,  που λέει και το παλιό ανέκδοτο.

Και χωρίς καμπάνες.

Υ.Γ. 

Μπορεί κάποιος από τους Διδυμιώτες κοκορομαχούντες να δημοσιοποιήσει την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την σχετική άδεια;

Και να μας πει που είναι τα καλά και που τα κακά της προσπάθειας, να εξηγήσει δηλαδή την πολιτική του απόφαση;

Να ξέρουμε τουλάχιστον τι κάνουν στον Σταυρό και από τι να φυλαχτούμε.

Γιατί δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να έχουν ανοίξει κοκορομαχία χωρίς να έχουν διαβάσει ούτε την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ούτε την σχετική άδεια.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>