Σχετικά

Ιστολόγιο που λειτουργεί παράλληλα με:
www.brodimas.gr
Το κείμενο στην προμετωπίδα είναι από την εκκλησιαστική απογραφή των Ενετών (1696)
Επικοινωνία:
villadidimo@gmail.com
Γιώργος Νικ. Μπροδήμας

Αρχείο Αρθρων

Οικολογική Εναλλακτική Παρέμβαση Ερμιονίδας

Τοπικά

Δημοτικές Παρατάξεις

Αργολίδα

Καλημέρα πάσης κατηγορίας άρχοντες …

… πρωτίστως τοπικοί, Κ. Σπανός, Π. Σερέτης και Γ. Βόγκλης αλλά και δημοτικοί, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι, πρωτίστως οι εκ Διδύμων ορμώμενοι αντιδήμαρχος Ι. Αντωνόπουλος και δημοτικός σύμβουλος Π. Αποστόλου. Οχι μόνο νυν αλλά και τέως.

Από το 2004 εκκρεμεί η εφαρμογή στο Σαλάντι δύο σημαντικών αποφάσεων:

Η 234/2004 που επιτρέπει στον Δήμο την απαλλοτρίωση της ζώνης της Παραλίας, χωρίς αποζημίωση, πλάτους περίπου 10 μέτρων,  σε όλη την παραλία Σαλάντι, άκρη σε άκρη, κάπου 4-5 χιλιόμετρα.

Για να γίνει κατανοητό αυτό που προσπαθώ να πω, δείτε την εικόνα

Είναι απόσπασμα από το ΦΕΚ 24Δ/1991,  το τμήμα μπροστά από την ταβέρνα, που δείχνει το βελάκι, στο Σαλάντι.

Με κόκκινο χρώμα είναι η οριογραμμή του Αιγιαλού, αυτό που λέμε και ‘μέγιστο χειμέριο κύμα’  και με κίτρινο η οριογραμμή της Παραλίας.

Η ζώνη ανάμεσα στις δύο οριογραμμές είναι η ζώνη της Παραλίας και έχει πλάτος περίπου 10 μέτρα.

Η απόφαση αυτή λέει ότι ο Δήμος μπορεί να απαλλοτριώσει την ζώνη αυτή, για όλο το Σαλάντι, άκρη σε άκρη.

Αυτό πιο απλά σημαίνει ότι η ζώνη από την ίσαλο γραμμή, από εκεί που βρέχει η θάλασσα δηλαδή, μέχρι την κίτρινη γραμμή θα αποδοθεί στους κατοίκους!

Χωρίς να αποζημιώσει ιδιοκτήτες.

Οι δαπάνη που αναφέρει η απόφαση είναι για τον μηχανικό που θα κάνει τα απαιτούμενα τοπογραφικά, τον δικηγόρο που θα κάνει τις μεταγραφές στο υποθηκοφυλακείο, τα έξοδα στο υποθηκοφυλακείο, ..

Όχι για αποζημιώσεις ιδιοκτητών.

Και αυτό, να το επαναλάβω, άκρη σε άκρη σε όλο το Σαλάντι!

Με την επιφύλαξη ότι αυτά μπορεί να μην ισχύουν για την εντός σχεδίου περιοχή, δεν το γνωρίζω.

Και φυσικά ο Διδυμιώτης, ο Διδυμιώτης που πονά και δεν ξεπουλά τον Τόπο, καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό.

Η απόφαση 233/2004 μιλάει για διάνοιξη προσπελάσεων προς την θάλασσα, πάλι σε όλη την παραλία Σαλάντι, άκρη σε άκρη, με επιφύλαξη και πάλι για την εντός σχεδίου περιοχή. Πρόσβαση δηλαδή στην θάλασσα με αξιοπρέπεια, χωρίς γκρίνιες και χωρίς διέλευση από βένια, σχίνα, βράχια και πουρνάρια.

Πολύ απλά εφαρμοζόμενες αυτές οι δύο αποφάσεις δίνουν στους κατοίκους ελεύθερη μια ζώνη πλάτους περίπου 20 μέτρων σε όλο το Σαλάντι και 20-30 προσπελάσεις, δρόμους και όχι μονοπάτια.

Φυσικά να σημειώσω ότι αυτοί που ‘θίγονται’ και ενδεχομένως να αντιδρούν είναι 3-4, γνωστοί στα Δίδυμα με γνωστές σχέσεις με τους ‘άρχοντες’ νυν και πρώην.

Είναι γνωστά τα πρόσωπα, τα γεγονότα, οι στάσεις και οι  συμπεριφορές. Τόσο αυτών που ‘θίγονται’ όσο και αυτών που τους γλείφουν.

Ο άλλος έφθασε μέχρι να εγκαταστήσει σιδηροδρομική γραμμή για να βγάζει και βάζει την βάρκα του στην θάλασσα! Χώρια όσα έχουν αναφερθεί εδώ.

Ο Μπροδήμας πάντως δεν είναι ένας από αυτούς, και ας λέει ο καθένας ό,τι θέλει.

Ο Μπροδήμας είχε συμβολή στην διαμόρφωση αυτών των αποφάσεων και είναι ο μόνος που, χρόνια τώρα, φωνάζει για την υλοποίηση τους.

Τώρα, έτσι θέλω να πιστεύω, είναι ευνοϊκό το πολιτικό κλίμα για την υλοποίηση αυτών των αποφάσεων.

Εμπρός λοιπόν.

Τι περιμένετε; Θύματα;

Δείτε τις αποφάσεις:

Διευκρίνηση: Αφού είχα ετοιμάσει το σχόλιο αυτό έπεσε στην αντίληψή μου η συνέντευξη του Δημάρχου Δ. Σφυρή.  Από τα λεγόμενά του, αν κατάλαβα καλά, προκύπτει ότι η απόφαση 233/2004 δεν μπορεί να εφαρμοσθεί. Παρόλα αυτά έκρινα απαραίτητο να το αναρτήσω. Είναι μια ευκαιρία από την πλευρά του Δήμου να ξεκαθαρίσει αν οι αποφάσεις αυτές ισχύουν και σήμερα ή έχει αλλάξει κάτι.

Πρώτα η 234/2004 που έχει να κάνει με την απαλλοτρίωση της ζώνης της Παραλίας

Και η 233/2004 που έχει να κάνει με τις προσπελάσεις

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>