Σχετικά

Ιστολόγιο που λειτουργεί παράλληλα με:
www.brodimas.gr
Το κείμενο στην προμετωπίδα είναι από την εκκλησιαστική απογραφή των Ενετών (1696)
Επικοινωνία:
villadidimo@gmail.com
Γιώργος Νικ. Μπροδήμας

Αρχείο Αρθρων

Οικολογική Εναλλακτική Παρέμβαση Ερμιονίδας

Τοπικά

Δημοτικές Παρατάξεις

Αργολίδα

Για το Νερό συνέχεια

Το σχόλιο έχει μια αριθμητική με την οποία δεν συμφωνώ.

Η ουσία είναι ότι το πρόβλημα υπάρχει στην νότια Ερμιονίδα και όχι στην βόρεια.

Εκεί υπάρχει η υπεράντληση και η αλόγιστη χρήση. Και εκεί είναι που δεν θέλουν να σταματήσουν την αλόγιστη χρήση, έχουν κακομάθει.

Διαβάζω: ‘…Οι Τοπικές Κοινότητες θα προσέλθουν με στοιχεία πραγματικά της σημερινής τους κατάστασης και των αναγκών τους, τόσο σε πόσιμο όσο και σε νερό άρδευσης. Θα διαπραγματευτούν, “θα δώσουν και θα πάρουν” για να έχουμε αποδοχή και συναίνεση τουλάχιστον μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού…’

Και δεν καταλαβαίνω γιατί οι βόρειες κοινότητες πρέπει να προσέλθουν, δεν καταλαβαίνω τι θα πει θα προσέλθουν, σε ποιόν θα προσέλθουν, δεν καταλαβαίνω τι θα δώσουν και τι θα πάρουν και, ακόμη περισσότερο δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δώσουν για να πάρουν αυτό που δικαιούνται.

Και δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί όλο το περιβαλλοντικό βάρος πρέπει να το πληρώσουν τα Χώνια και να μην  επιμεριστεί στις κοινότητες που έχουν το πρόβλημα.

Και έχω να προτείνω λύση, ακριβέστερα όχι λύση αλλά μέτρα να ‘κρατηθούμε’ μέχρι να επιτύχουμε λύση,  πολλά χρόνια δηλαδή.

Η κάθε κοινότητα που έχει πρόβλημα να κοιτάξει πρώτα να ‘νοικοκυρέψει’ τα ‘υδρεολογικά’ της αντί να προσπαθεί, ελέω Κλεισθένη τώρα,  να φορτώσει το πρόβλημα αλλού, χωρίς να χάσουν την ‘βόλεψή’ τους.

Που θα πει να σταματήσει την αλόγιστη χρήση και να αρχίσει να κάνει την επιτρεπόμενη  άντληση από κάθε γεώτρηση της επικράτειά της.

Ότι λείπει ας προσπαθήσει να το καλύψει με αφαλάτωση αλλά όχι φορτώνοντας το πρόβλημα στα Χώνια αλλά πληρώνοντας η ίδια με την εγκατάσταση της μονάδας στην επικράτειά της. Πιο απλά προτείνω επιμερισμό του περιβαλλοντικού βάρους.

Και τέλος αν κάποιος θέλει, ελέω Καποδίστρια, Καλλικράτη, Κλεισθένη και όχι Θεού, να βρει λύσεις που δεν θα αναγνωρίζουν επικράτεια στις Κοινότητες, γιατί όλα επικράτεια του τέρατος του Κρανιδίου, να μας το πει.

Τώρα, πριν τις εκλογές, καθαρά και έγκαιρα.

Γιατί, για να είμαι ειλικρινής, αυτό καταλαβαίνω ότι λέει το σχόλιο.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>