Σχετικά

Ιστολόγιο που λειτουργεί παράλληλα με:
www.brodimas.gr
Το κείμενο στην προμετωπίδα είναι από την εκκλησιαστική απογραφή των Ενετών (1696)
Επικοινωνία:
villadidimo@gmail.com
Γιώργος Νικ. Μπροδήμας

Αρχείο Αρθρων

Οικολογική Εναλλακτική Παρέμβαση Ερμιονίδας

Τοπικά

Δημοτικές Παρατάξεις

Αργολίδα

Εθνικό Κτηματολόγιο και Κοινότητα Διδύμων:’Αδέσποτες εκτάσεις’

Παλιότερα, Γενάρης 2009, είχα γράψει για δυο εξαιρετικές αλλά ‘αδέσποτες’ εκτάσεις στα όρια της Κοινότητάς μας διατυπώνοντας την άποψη ότι έπρεπε να γίνει προσπάθεια αυτές να καταγραφούν ως Κοινοτική/Δημοτική περιουσία.

Φυαικά δεν τα έγραψα τυχαία, είχα ‘μηνύματα’, ενδείξεις, ότι κάποιοι τα είχαν βάλει στο μάτι.

Η μια είναι στην θέση Τουφεκιάρη. Πρόκειται για μια έκταση περίπου 30 στρεμμάτων, με ομαλή κλίση και εξαιρετική παραλία.

Η άλλη είναι αυτή η μεγάλη ‘αλάνα’ που βλέπουμε όλοι όταν περνάμε από την Κιάφα. Είναι έκταση που κατά την αποψή μου, λόγω του εμβαδού και της θέσης της μπορεί να αξιοποιηθεί πολλαπλά από το χωριό.

Από τότε δεν γνωρίζω να έχει γίνει κάτι.

Αντίθετα τώρα κυκλοφορούν φήμες την ακρίβεια των οποίων δεν την γνωρίζω ότι τα μηνύματα αυτά έχουν γίνει πράξη, όχι από αυτούς που ήξερα εγώ αλλά από άλλους.

Λένε μάλιστα ότι έχουν γίνει και ενέργειες από Υπηρεσίες, ενέργειες όμως που δεν έχουν αποδώσει, είτε γιατί είναι ανεπαρκείς είτε γιατί θέλουν τον χρόνο τους, δεν το γνωρίζω.

Και καλά θα κάνει ο Δήμος να κινηθεί άμεσα έτσι ώστε οι εκτάσεις αυτές αφενός μεν να καταγραφούν ως Κοινοτικές/Δημοτικές και αφετέρου να κοπεί, με το μαχαίρι, η όρεξη σε επίδοξους καταπατητές.

Δείτε μερικές εικόνες

____

 

__

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>