Σχετικά

Ιστολόγιο που λειτουργεί παράλληλα με:
www.brodimas.gr
Το κείμενο στην προμετωπίδα είναι από την εκκλησιαστική απογραφή των Ενετών (1696)
Επικοινωνία:
villadidimo@gmail.com
Γιώργος Νικ. Μπροδήμας

Αρχείο Αρθρων

Οικολογική Εναλλακτική Παρέμβαση Ερμιονίδας

Τοπικά

Δημοτικές Παρατάξεις

Αργολίδα

Μεγάλο πρόβλημα ….. οι ευθύνες

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο σχόλιο το θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν ‘ορισμός δικηγόρου’. Δεν ήταν π.χ. παραχώρηση του κτήματος Αμπέλι στην Μονή Αυγού.

Από όσα είχαν προηγηθεί,  η πρόεδρος, για το θέμα αυτό, είχε τα εξής δεδομένα:

  1. ένα συμβόλαιο του 1937 με το οποίο το Δημόσιο παραχωρεί, δωρεάν, στην Κοινότητα, μια έκταση 42 στρεμμάτων στο Αυγό, στην θέση Αμπέλι. Αυτό αναφέρει η κ. Δρούζα στην έκθεσή της.
  2. την ενημέρωση από τον προηγούμενο πρόεδρο Κ. Σπανό ότι στην Κοινότητα υπάρχει  και ένα άλλο συμβόλαιο για το συγκεκριμένο κτήμα και αναφέρει αγορά του ίδιου κτήματος έναντι ενός ποσού της τάξεως των 50-60.000 δραχμών.
  3. όμως τέτοιο συμβόλαιο δεν έχει βρεθεί ούτε αναφέρεται στην έκθεση της κ. Δρούζα.
  4. αν υπάρχει τότε γεννάται ερώτημα γιατί η Κοινότητα προέβη σε αγορά αυτού του κτήματος αφού είχε ήδη δωρεάν παραχώρηση και γιατί δεν το βρήκε η κ. Δρούζα.
  5. την επιστολή του διοικητή της Μονής που λέει για άλλο συμβόλαιο και με αυτό για το ίδιο αγροτεμάχιο για το οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει ‘…… η Ιερά Μονή έχει πλέον την νόμιμη κυριότητα επί του ως άνω αγροτεμαχίου…’

Αχταρμάς!

Και ζήτησε από το τοπικό συμβούλιο, που έχει ευθύνη για την περιουσία της Κοινότητας,  να ψηφίσει αίτημα προς τον Δήμο να ορισθεί δικηγόρος που να δει αυτά τα δεδομένα και να εισηγηθεί.

Κατά την άποψή μου απόλυτα λογικό και επιβεβλημένο.

Δεν ψηφίστηκε όμως.

Η άλλη άποψη, αυτή της αντιπολίτευσης, με την οποία συμπαρατάχθηκε και ο σύμβουλος της συμπολίτευσης Β. Αρχείτης, και υπέρ της οποίας μίλησαν, με διάφορα επιχειρήματα, οι παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Αντωνόπουλος, Π. Αποστόλου και Δ. Μίζης, ήταν όχι, να μην ορισθεί δικηγόρος.

Η επιχειρηματολογία, σε δική μου απόδοση, ήταν να μην ζητήσει η κοινότητα τον ορισμό δικηγόρου γιατί αυτό αποτελεί ενέργεια κατά της εκκλησίας, κατά της Μονής, εκκλησία και Μονή που την αγαπάνε και την στηρίζουν και άλλα τέτοια.

Από την πλευρά μου κάποιες επισημάνσεις:

  1. Άλλη προσπάθεια εκχώρησης Δημοτικής περιουσίας ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με αναφορά σε πιθανές ευθύνες. Αυτά τα γνώριζαν στην προηγούμενη Δημοτική αρχή.
  2. Γνώριζαν ακόμη ότι υπάρχουν αστικές και ποινικές ευθύνες σε πιθανούς παραβάτες. Αυτά τα ξέρουν όσοι ‘οργάνωσαν’ την υποστήριξη της Μονής όπως βάφτισαν τις απόψεις τους, απόψεις που δεν έχουν να κάνουν με υποστήριξη της Μονής.
  3. Και να προσθέσω ότι οι … ματρίκολες καλά θα κάνουν να μην χάφτουν όσα ανακριβή και παραπλανητικά τους λένε, να ‘ψάχνουν’ τα θέματα.
  4. Και ακόμη να πάψουν να παριστάνουν όψιμα τους υποστηρικτές της Μονής και τους ‘κουβαρντάδες’ με την περιουσία της Κοινότητας.
  5. Κουβαρνταλίκια με την περιουσία τους και το πορτοφόλι τους.

Τέλος η ψήφος τους έχει ήδη δημιουργήσει ευθύνες που κάποιοι προσπαθούν να  καταλογισθούν. Για τα πως και τα γιατί ας ρωτήσουν τον Πάνο, αυτός ξέρει.

Τι θα κάνω εγώ; Προφανώς αν μου ζητηθεί βοήθεια στον καταλογισμό ευθυνών και μπορώ θα βοηθήσω.

Εχω τίποτα μαζί τους; Προφανώς όχι.

Απλά είμαι με το χωριό μου, μαζί με όποιον είναι με το χωριό μου και απέναντι, και μάλιστα σκληρά, σε όποιον είναι απέναντι στο χωριό μου.

Κλείνοντας:

Δήμαρχε Γιάννη Γεωργόπουλε, αν τελικά ο Δήμος ορίσει δικηγόρο, η εντολή καλά θα είναι να ερευνήσει όλη την μερίδα της Μονής, που πρέπει να έχει, και όλη την μερίδα της Ενορίας Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Διδύμων, αν έχει.

Γιατί τέτοια ‘ζακόνια’ έχουν μεγάλη δόση …. Ψυχολογίας!

Και τα σημάδια για κάτι τέτοιο είναι πολλά.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>