Σχετικά

Ιστολόγιο που λειτουργεί παράλληλα με:
www.brodimas.gr
Το κείμενο στην προμετωπίδα είναι από την εκκλησιαστική απογραφή των Ενετών (1696)
Επικοινωνία:
villadidimo@gmail.com
Γιώργος Νικ. Μπροδήμας

Αρχείο Αρθρων

Οικολογική Εναλλακτική Παρέμβαση Ερμιονίδας

Τοπικά

Δημοτικές Παρατάξεις

Αργολίδα

Μεγάλο Πρόβλημα: Την ερχόμενη τετάρτη ....

… θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι το 4ο θέμα.

………………………………..

 1. Σχετικά με την υπ’ αρ. 2/2019 (ΑΔΑ: ΨΞΔ5ΨΡΡ-ΨΒ1) απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Διδύμων Δήμου Ερμιονίδας

 Εισήγηση: Μπίμπας Αριστείδης

Η πρόσκληση με  όλα τα θέματα,  εδώ. Η ΑΔΑ: ΨΞΔ5ΨΡΡ-ΨΒ1 είναι το πρακτικό της συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου, εδώ.

Τι θα αποφασισθεί προφανώς δεν το γνωρίζω. Ομως:

 • ο Δήμος καθυστέρησε να ασχοληθεί με το θέμα, ελπίζω να μην έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα.
 • ελπίζω ο εισηγητής να πει τα ίδια που είπε στην συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, δηλαδή ΝΑΙ στην ορισμό δικηγόρου προκειμένου να εξετασθεί το θέμα. Το ίδιο ελπίζω και για την παράταξή του.
 • οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι από την ‘Δημοτική Συνεργασία’ που παραβρέθηκαν στην ίδια συνεδρίαση και πήραν τον λόγο, οι Ι. Αντωνόπουλος και Π. Αποστόλου,  είπαν ΟΧΙ στον ορισμό δικηγόρου, δεν είπαν ότι εκφράζουν προσωπικές απόψεις, να δούμε τι θα πει η παράταξή τους.
 • ο ένας δ.σ. από τον ‘Προοδευτική Συνεργασία Ερμιονίδας’ που επίσης παραβρέθηκε στην συνεδρίαση αυτή και πήρε και αυτός τον λόγο, ο Δ. Μίζης, είπε και αυτός ΟΧΙ στον ορισμό δικηγόρου, δεν είπε ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις, να δούμε τι θα κάνει η παράταξή του.
 • να υπενθυμίσω ότι ο μόνος που έχει πει δημόσια ΝΑΙ στον ορισμό δικηγόρου είναι ο Τάσος Τόκας, εδώ.
 • για την ώρα να διευκρινίσω ότι το Μεγάλο Πρόβλημα δεν είναι μόνο τα 42 στρέμματα, το κτήμα ‘Αμπέλι’. Το θέμα έχει ασύλληπτες προεκτάσεις, μιλάμε για αρρωστημένη πλεονεξία, επαναλαμβάνω αρρωστημένη πλεονεξία. Τόσο αρρωστημένη που θα αυτοακυρωθεί.
 • Και αυτό που θα αφήσει πίσω της είναι το στίγμα, το πολιτικό, θρησκευτικό και κοινωνικό στίγμα, σε όσους ‘έτρεξαν’ το θέμα και σε όσους το υποστήριξαν.

Κρίμα!

Μια τόσο όμορφη και πολλαπλά χρήσιμη, πνευματικά και υλικά, προσπάθεια να έχει αυτή την εξέλιξη.

Εύχομαι και ελπίζω να ξεπεραστεί σύντομα το πρόβλημα και η Μονή, κάτω από άλλη Διοίκηση, με άλλες λογικές και πρακτικές, να βρει τον δρόμο που της αξίζει και που προσδοκούν όσοι την αγαπάνε πραγματικά.

Τέλος πρέπει να επισημανθεί ότι το θέμα δεν έχει μόνο νομική πλευρά, αυτά θα τα βρούν οι Νομικοί, έχει και Πολιτικές/Κοινωνικές πλευρές, ιδιαίτερα σημαντικές, μην γράψω κάτι άλλο.

Προκειμένου όμως αυτές να γίνουν κατανοητές, σε όλο τους το ‘μεγαλείο’, πρέπει να μελετηθούν, επαναλαμβάνω μελετηθούν,  τουλάχιστον τα εξής κείμενα:

τα οποία νομίζω ότι η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να μοιράσει τους συμβούλους.

Θα πρέπει ακόμη να ληφθούν υπόψη ότι:

 • η περιουσία που μοιράστηκε στους ακτήμονες της περιοχής, κοινότητες, σχολεία, …,  ήταν της τάξεως των 15.000 στρεμμάτων, στο  Απόσπασμα Πρακτικού Επιτροπής
  , σελίδα 2.
 • αυτό που βλέπουμε σήμερα στην Πελεή μικρή σχέση έχει με αυτό που μοιράστηκε.
 • Αυτό που βλέπουμε προέκυψε μετά από πολύ δουλειά και ιδρώτα, δουλειά με κλαδευτήρες, τσεκούρια, κασμάδες, δίκοπα, βαριοπούλες, … Τα μηχανήματα ήρθαν πολύ αργότερα.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>