Σχετικά

Ιστολόγιο που λειτουργεί παράλληλα με:
www.brodimas.gr
Το κείμενο στην προμετωπίδα είναι από την εκκλησιαστική απογραφή των Ενετών (1696)
Επικοινωνία:
villadidimo@gmail.com
Γιώργος Νικ. Μπροδήμας

Αρχείο Αρθρων

Οικολογική Εναλλακτική Παρέμβαση Ερμιονίδας

Τοπικά

Δημοτικές Παρατάξεις

Αργολίδα

Σαν σήμερα στα Δίδυμα

1822

 Η Μονή είχε κι΄ άλλον ηγούμενο αγωνιστή, τον Αρχιμανδρίτη Διονύσιο  από την Καλλίπολη. Στην κατάληψη του Παλαμηδίου 29.11.1822, πάνω από στη Μπεζεριάν τάπια, έσπασε το πόδι του, μένοντας για πάντα χωλός. 

VillaDidimo: Το Κρανίδι τιμά τον Παπαρσένη και εμείς στα Δίδυμα, Δημότες και Ενορίτες, ασχολούμαστε με τις … γκόγκες και   με την Απογραφή Εκκλησιαστικού Ακινήτου που τελικά δεν είναι ένα αλλά … τρία και τα στρέμματα όχι 42 αλλά κοντά 110!

Και ξεχνάμε όλους όσοι, Μοναχοί και Ηγούμενοι, έπεσαν στα πεδία των μαχών. Αλλά και την σημαντική και πολύπλευρη συμβολή της Μονής στον Αγώνα του 1821.

____________________________________________

1829

Ο έκτακτος επίτροπος Αργολίδας Κ. Ράδος ενημέρώνει τον Καποδίστρια για την κατάσταση των Σχολείων στην Αργολίδα.  Οπως αναφέρει στα Δίδυμα ήδη λειτουργεί το Σχολείο.

VillaDidimo: Για την ιστορία του Σχολείου μας έχουν γραφτεί αρκετά. Πολλά αλλά αποσπασματικά υπάρχουν αναρτημένα σε αυτό το ιστολόγιο. Περισσότερα όμως, αλλά οργανωμένα, έχουν γραφτεί από τον Γιάννη Σπετσιώτη.

Θα αξιωθούμε κάποτε να γράψουμε την ιστορία της Μονής αλλά και του Σχολείου μας;

Εννοώ εμείς οι Διδυμιώτες.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>